• Vianočná pošta

          • Na našej škole sa aj tento rok uskutočnila tradícia písania vianočnej pošty. Žiaci mohli napísať milé vianočné pozdravy, kresby či odkazy svojmu spolužiakovi, kamarátovi, pani učiteľke... Žiaci školského parlamentu poštu roztriedili a odkazy doručili svojim majiteľom. Niekedy stačí skutočne málo, aby sa človek potešil. /ZV/

          • Olympiáda v anglickom jazyku - školské kolo

          • V mesiaci november sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriach: Kategória 1A - žiaci 5. až 7.ročníka a Kategória 1B - žiaci 8. a 9. ročníka.

            Víťazi v jednotlivých kategóriach sú: 1A - 1. miesto -  Nina Randiaková

                                                                              2. miesto -  Aurel Gazdík

                                                                              3. miesto - Ladislav Tomajka

                                                                      1B - 1. miesto -  Jakub Ondrík

                                                                              2. miesto - Romana Ďobeková

                                                                              3. miesto - Sabína Paveleková

            Postupujúcim žiakom na okresné kolo gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov!

             

          • iBobor

          • V novembrových dňoch na slovenských školách prebehla súťaž IBobor.Je to informatická online súťaž, v ktorej sú úlohy zamerané na logiku, porozumenie informáciám, algoritmizáciu a matematické základy informatiky. Niektoré z úloh majú formu otázok s výberom odpovede, ďalšie sú interaktívne, v ktorých je potrebné presunúť, usporiadať alebo doplniť časť riešenia.

            Tento rok sa z našej školy zapojili žiaci 2.- 8. ročníka a 26-ti z nich boli úspešnými riešiteľmi. Súťažili v kategóriách Drobec, Bobrík a Benjamín. Každý účastník sa dozvedel počet bodov a percentil  prostredníctvom EduPage. Zároveň každému zúčastnenému žiakovi je umožnené pozrieť si ako zodpovedal jednotlivé úlohy, či bola jeho odpoveď správna. V prostredí EduPage tiež vidí odôvodnenie správnej odpovede a viac sa dozvedel aj o tom, ktorej témy z informatiky sa úloha týka.

            Kompletné štatistické vyhodnotenie si môžete pozrieť na http://ibobor.sk/vyhodnotenie2023.php

            Všetkým blahoželáme.

          • Vianočná akadémia "Keď prišla nádej"

          • V nedeľu 17.decembra 2023 sa žiaci našej základnej školy prezentovali na slávnostnej vianočnej akadémii, ktorú si pripravili pre obyvateľov obce. Všetkým účinkujúcim a aj tým, ktorí akokoľvek prispeli k realizácii tohto programu vyslovujeme úprimné ĎAKUJEM. /zrš./

            Tí, ktorí na akadémii neboli a chceli by ju vidieť, môžu tak urobiť na https://www.youtube.com/watch?v=Ff2TTFuNuL4

          • Vianočná pošta pre seniorov

          • Čas adventu – čas, kedy máme možnosť myslieť na tých, s ktorými nedokážeme byť toľko, koľko by sme chceli. Zároveň príležitosť zapojiť našich žiakov do úžasného projektu Vianočná pošta pre seniorov. Žiaci dostali možnosť potešiť a urobiť niečo pre neznámeho človeka, ktorý to možno veľmi potrebuje. Uvedomili si, že nemusia ani poznať danú osobu a priania a želania môžu byť rovnako úprimné, akoby  ich písali vlastným starým rodičom.

            Naši žiaci pripravili 114 krásnych farebných, kreslených, lepených, či šitých pozdravov s vianočným prianím a niekoľkými milými slovami pre seniorov. Ďakujeme všetkým za zapojenie.

            Pozývame všetkých podobnú vianočnú pohľadnicu napísať aj svojim blízkym, veď najkrajší darček nás stojí viac úsilia a lásky, ako peňazí. /MG/

          • Pytagoriáda

          • 12. – 13. decembra sa uskutočnilo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Na škole sme mali 20 úspešných riešiteľov.

            V kategórii P3 máme 9 úspešných riešiteľov. Najviac bodov získal a skončil na 1. mieste Karol Ondrík, na 2. mieste sa umiestnili Michal OndríkAdam Ondrík, na 3. mieste s rovankým počtom bodov Benjamín Karas, Karolína Kokošková. Na 4. mieste s rovnakým počtom bodov sa umiestnili Kevin Šefčík a Laura Števuliaková. Medzi úspešných riešiteľov v tejto kategórii sa zaradila aj Nina Šimaľová a Roland Pisoň.

             

            V kategórii P4 sme mali 6 úspešných riešiteľov – s najväčším počtom bodov na 1. mieste sa umiestnili Šimon Paľa a Viktória Ulrichová, na 2. mieste Richard Ondrík, na 3. mieste Tatiana Buloňová. Medzi úspešných riešiteľov patrí Jozef Pavelek a Daniela Tarčoňová.

            V kategórii P5 máme 4 úspešných riešiteľov. Na 1. mieste skončil Ladislav Tomajka, na 2. mieste je Andrej Šprlák, na 3. mieste je Pavol Karas. Medzi úspešných riešiteľov sa zaradil aj Alex Benek.

            V kategórii P6 bol úspešným riešiteľom Matej Viktor, zároveň sa umiestnil na prvom mieste vo svojej kaegórii.

            Výhercom v každej kategórii a úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa úspechov na okresnom kole. /MG/

          • Vianočné trhy

          • Rok sa pomaly blíži ku svojmu záveru a naše domovy sa začínajú odievať do slávnostného šatu vianočnej výzdoby. V nejednom dome rozvoniava vianočné pečivo a rodina sceľuje svoju lásku k jej členom. K tejto atmosfére už neodmysliteľne patria aj vianočné trhy, ktoré organizuje ZRPŠ pri ZŠsMŠ Vitanová, obec Vitanová a naša škola. Organizátori si pripravili vianočný punč, kapustnicu, cigánsku pečienku a rôzne dobroty. Na trhoch ponúkali rôzne výrobky miestni výrobcovia a žiaci zo školy.

            V stánkoch sme mohli nájsť vianočné dekorácie, bižutériu, medovníčky, výrobky z dreva, vianočné oblátky, med, sviatočné koláčiky. Vianočné trhy sú priestorom aktivity žiakov, ktorí si skúsia profesie "dospelákov" – predavačov, remeselníkov  a množstvo ďalších. Žiaci počas predaja majú možnosť otestovať svoje komunikačné zručnosti, ale aj finančnú gramotnosť.

            Ďakujeme všetkým, ktorí pripravili túto akciu a všetkým, ktorí ju finančne podporili. /MG/

          • Sviatok sv. Mikuláša

          • Po roku k nám opäť zavítal Mikuláš. v sprievode svojich pomocníkov. Navštívil každú triedu, kde ho netrpezlivo očakávali deti s nacvičeným programom. Spievali, recitovali, rozprávali o živote sv. Mikuláša. Odmenou za bohatý program bol sladký balíček, ktorý pripavilo ZRPŠ. Strávili sme príijemné spoločné dopoludnie plné detskej radosti. /DS/

          • CYBER CYRANO - divadelné predstavenie

          • 30. novembra sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili divadelného predstavania CYBER CYRANO zameraného na prevenciu kyberšikanovania v kultúrnom dome v Trstenej.

            Nie si na internete? Ty neexituješ. Hra je inšpirovaná skutočným príbehom, odvážne balansuje medzi divadlom a online chatom a ukazuje, aká tenká hranica existuje medzi divadlom a virtuálnou realitou.

            Hra nastavuje otázky: Či sa v krásnom online svete, za dokonale spracovanými fotografiami, ukrýva naozaj človek, ktorého čakáte? Na sociálnych sieťach mladí nadobúdajú odvahu. Nepociťujú zodpovednosť za to, čo napíšu, často vystupujú anonymne. Veľa krát dostávajú pocit, že môžu niekým manipulovať, ovládať ho a zaroveň všetko tajne a beztrestne.

            Na záver predstavenia vystúpili aj odborníci na danú problematiku. /SG/

             

          • Aj naša škola vie, koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Naša škola sa zapojila do celoslovenskej výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok.“ Vďaka Vám  sme vyzbierali 38 krabičiek plných lásky. Veríme, že darčekmi potešíme nejedného dedka či babku a vyčaríme im úsmev na tvári v tak ťažkom období, keď blížiaci sa vianočný čas budú prežívať bez svojich najbližších. Dúfame, že sa táto milá akcia stane aj u nás v škole tradíciou. Všetkým Vám, ktorí ste sa zapojili, patrí veľké ĎAKUJEME./ZV/

          • Požehnanie adventných vencov

          • V piatok 1. 12. 2023 duchovný otec požehnal adventné vence a sviece, ktoré budú počas adventného obdobia súčasťou školských tried.  Adventný veniec nám pripomína blížiace sa Vianoce a jeho sviece symbolizujú nielen štyri týždne adventu, ale aj našu duchovnú prípravu na slávenie Vianoc. Duchovná príprava sa deje každý deň, každú hodinu, doma, ale aj v škole.

            Nech zažaté sviece na adventnom venci rozsvietia aj naše srdcia a pripravia sa na príchod nášho Spasiteľa Ježiša Krista. /MG/

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Vitanová
        • základná škola: +421 43 5394 121, +421 911 202 635
        • Adresa školy: Vitanová č.90, 027 12 Vitanová 027 12 Vitanová Slovakia
        • IČO: 37810171
        • DIČ: 2021646341
        • Škola má možnosť komunikovať aj prostredníctvom elektronickej schránky na Ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje