• Zmena poplatkov -školská jedáleň, ŠKD, materská škola

          • Na základe schváleného Všeobecného záväzného nariadenia obce Vitanová č. 3/2022 sa od 1.1.2023 upravuje výška poplatkov v ZŠ s MŠ Vitanová nasledovne:

            1. Poplatok za pobyt dieťaťa v materskej škole: 15 Eur
            2. Poplatok za ŠKD: 12 Eur
            3. Poplatok za stravovanie v školskej jedálni: 
            • deti MŠ 46 Eur (celodenná strava),
            • deti MŠ: 39 Eur (poldenná strava)
            • žiaci 1.stupňa ZŠ: 38 Eur
            • žiaci 2.stupňa ZŠ: 42 Eur 

            PaedDr. Štefan Viktor, riaditeľ školy

            Výška_stravného ZŠ s MŠ Vitanová_od_1.1.2023.pdf

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • Pytagoriáda  je matematická súťaž, v ktorej okrem správnosti vypočítaných príkladov rozhoduje aj čas, za ktorý žiaci vypočítajú dané príklady. Za správnosť a za čas vypočítaných príkladov sa prideľujú príslušné body. Výsledné hodnotenie bodov sa teda skladá z dvoch položiek, z bodov za správnosť a z bodov za čas. Úspešný riešiteľ je žiak, ktorý získa minimálne 10 bodov z 15 za riešenie úloh.

            V dňoch 7. a 8.12.2022 sa uskutočnilo online školské kolo Pytagoriády, ktorého sa zúčastnilo 92 žiakov. V tomto roku sa medzi úspešných riešiteľov zaradili žiaci:

            V kategórii P4 boli úspešnými riešiteľmi: Pavol Karas (22 bodov), Alex Benek (21 bodov), Ladislav Tomajka (21 bodov), Andrej Šprlák (20 bodov), Gabriela Šprláková (18 bodov), Leonard Ulrich (16 bodov), Lukáš Ťapaj (15 bodov).

            V kategórii P5 boli dvaja úspešní riešitelia: Matej Viktor (18 bodov), Sofia Čaklošová (15 bodov).

            V kategórii P8 boli úspešnými: Jakub Ondrík (16 bodov), Sarah Kameníková (16 bodov).

            Ďakujeme všetkým žiakom za účasť a úspešným riešiteľom blahoželáme. /MG/

          • Chrípkové prázdniny

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ oznamuje rodičom a žiakom, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Dolnom Kubíne, sa rozhodol prerušiť vyučovanie v materskej a základnej škole odo dňa 19. decembra (pondelok) do 22. decembra 2022 (štvrtok) z dôvodu zvýšeného počtu žiakov s chrípkovým ochorením. Školská jedáleň, školský klub detí a krúžková činnosť sú mimo prevádzky. Žiaci sú odhlásení zo stravy. 

            Vianočná akadémia sa predbežne odkladá na 15.januára 2023 (nedeľa).

            Vyučovanie bude pokračovať po vianočných prázdninách dňa 09.01.2023.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Radosť štvrtákov z výhier

          • V predvianočnom čase žiakov štvrtého ročníka potešili výhry z časopisov Fifík a Rebrík. Žiaci sa pravidelne zapájajú do súťaží z týchto časopisov, odpovedajú na otázky, vypracovávajú úlohy a maľujú obrázky. 

            Z časopisu Fifík získali za svoju prácu krásne knihy, ktoré už môžu čítať počas prázdnin. 

            Gabika Šprláková dostala knihu z časopisu Rebrík, ktorá ju veľmi potešila. 

            Deti poslali do redakcií poďakovanie s vianočným prianím. Fotografie môžeme vidieť na stránke časopisu www.rebrik.sk. /DJ/

          • Vianočná pošta pre seniorov

          • Seniorom začínajú Vianoce prvým pozdravom na stolčeku. Je to pre nich ozajstný dar – rukou písané prianie, symbol toho, že na nich niekto myslí.

            Naša škola sa zapojila do 6. ročníka Vianočnej pošty pre seniorov, aby sme tak potešili starkých v domovoch. Spoločnými silami sme vytvorili 114 pozdravov, v ktorých okrem priania nechýbal ani milý pozdrav od našich žiakov. Aj takouto formou sa deti učia spolucíteniu, ale aj tomu, že aj pár pekných a milých slov dokáže vyčariť úsmev na tvári a radosť v srdci. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili. /MG/

          • Vianočné trhy

          • 10. decembra sa uskutočnili vianočné trhy, na ktorých si mohli návštevníci kúpiť rôzne drobnosti - vianočné ozdoby, ikebany, koláče, oblátky, svietniky, pohľadnice, výrobky z dreva a iné od našich detí a miestnych výrobcov. Nechýbalo ani občerstvenie - punč, kapustnica, klobása a iné. 

            Všetci, ktorí prišli, zažili príjemne strávený predvianočný čas obohatený vzájomnými stretnutiami a rozhovormi.

            Ďakujeme za prípravu a realizáciu celej akcie všetkým, ktorí sa zapojili - organizátorom Združeniu rodičov pri ZŠsMŠ, Obecnému úradu Vitanová, žiakom a pedagógom školy. /MG/

          • Technická olympiáda

          • Technická olympiáda patrí medzi najnáročnejšie olympiády, pretože preverí nielen žiacke vedomosti, ale aj praktické zručnosti - úšastníci musia vytvoriť výrobok podľa zadaného technického popisu. Po úspešnom školskom kole postupili na okresné kolo žiaci: D. Randiak - 7. ročník, M. Ťapaj - 8. ročník, J. Ondrík - 8. ročník. Žiaci ôsmeho ročníka - M. Ťapaj a J. Ondrík boli úspešní riešitelia aj na okresnom kole, ktoré sa konalo na Strednej odbornej technickej škole v Námestove

          • Biblia očami detí - výtvarná súťaž

          • Pozývame všetkých, ktorí radi maľujú, zapojiť sa do školského kola výtvarnej súťaže - Biblia očami detí. Súťaž je postupová. Najlepšie práce postúpia do diecézneho kola, potom do celoštátneho.

            V súťaži ide o originálne zobrazenie konkrétnych textov Biblie - zo Starého zákona: Kniha Nehemiáš, Kniha Judit, Kniha Ester a z Nového  zákona - Prvý Petrov list. Preto je potrebné prečítať si konkrétny príbeh, ktorý výtvarne spracujeme.

            Bližšie info na plagáte. Svoje práce môžeš odovzdať do 31.1.2023 p. uč. Gerčákovej. /MG/

          • Sviatok sv. Mikuláša

          • Každý rok, 6. decembra, slávi meniny Mikuláš. Na jeho príchod netrpezlivo čakali žiaci
            našej školy. Dočkali sa. Sv. Mikuláš so svojimi pomocníkmi zavítal do každej triedy.
            Predstavil sa deťom, odovzdal im posolstvo jeho života. Nezbední čertíci s dobrými anjelmi
            predviedli svoj program. Žiaci im z vďačnosti zaspievali a zahrali piesne, zarecitovali básne,
            pomodlili sa i potešili Mikuláša kresbičkami.


            Srdečné poďakovanie patrí RODIČOVSKÉMU ZDRUŽENIU pri našej ZŠ, deviatakom, že
            sa zhostili úlohy i všetkým zúčastneným, ktorí sa v tento deň stretli s Mikulášom a jeho
            pomocníkmi. /JL/

          • November - mesiac prevencie násilia na deťoch

          • Druhá polovica novembra je známa aj medzinárodnými dňami prevencie v rôznych oblastiach.

            18. november je európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym zneužívaním.

            19. novembra je pripomenutím problematiky násilia na deťoch. Je to Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november vyhlásila organizácia UNICEF za Svetový deň detí. Práve tieto dni nám pripomínajú, že každé dieťa si zaslúži detstvo bez násilia a pripomíname si aj prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.                                                                             

            Násilie páchané na deťoch je možné pozorovať denne a všade. Deje sa bez ohľadu na ekonomické a sociálne podmienky, kultúru, náboženstvo či etnickú príslušnosť. Priveľa detí na celom svete prichádza do kontaktu s násilím. Následky nie sú vôbec zanedbateľné, domino efekt v tomto prípade funguje naprieč celou spoločnosťou a má dosah aj na nasledujúce generácie.

            "Ostatné tri roky nám priniesli pandémiu, vojnu, násilie z nenávisti či vyhrotenie extrémizmu. Situácia je náročná, napätie v spoločnosti je veľké. O to viac je dôležité venovať sa ochrane tých najzraniteľnejších – detí. Deti z násilia „nevyrastú“. Deti, ktoré rastú s násilím, si jeho následky nesú celý svoj život." /zdroj: Hlas detí je dôležitý! - Centrum Slniečko (centrumslniecko.sk)/

            Žiaci našej školy zažili zaujímavé aktivity so školskou pani psychologičkou a koordinátorkou prevencie, ale aj preventívne aktivity na triednických hodinách. Počas dvoch pondelkových popoludní sme si pozreli tematicky zamerané filmy so žiakmi druhého stupňa. Obyčajná tvár a Cyberbully boli snímky, ktoré nám pomohli sa zamyslieť a možno aj empaticky "prežiť" tieto náročné situácie násilia, šikanovania a kyberšikanovania.

            Vyvrcholením bola slovensko-česká aktivita BUBNOVAČKA, ktorá bola organizovaná už po deviaty krát. Myšlienkou tohto podujatia „ Aby bolo deti lepšie počuť“ - je práve spomínaná téma násilia páchaná na deťoch. Aktívnym bubnovaním sme sa tak zapojili medzi viac ako 85-tisíc detí a dospelých a BUBNOVALI SME TAK ZA VÄČŠIU OCHRANU DETÍ PRED NÁSILÍM. /SG/

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

          • Celý kolektív žiakov 4. triedy pod vedením triednej pani učiteľky sa zapojil do 5. ročníka celoslovenskej výzvy Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            Žiaci nosili sladkosti, drogériu, niečo pre potešenie pre starkých, potom všetko dali do krabičiek a zabalili do vlastnoručne maľovaného papiera s vianočnými motívmi. Do každej krabičky pridali aj vianočný pozdrav s krásnym prianím.

            Veríme, že naše darčeky potešia starkých a spríjemnia im vianočný čas.

            Ďakujeme rodičom a všetkým, ktorí akokoľvek pomohli pri realizácii tejto akcie.

            O tejto akcii informovala aj redakcia časopisu Rebrík. /DJ/ 

          • Požehnanie adventných vencov

          • Neodmysliteľným symbolom predvianočného obdobia je adventný veniec, ktorého sviečky sa v týchto dňoch zapaľujú v kostoloch a vo väčšine domácností. Aj v našej škole duchovný otec Vdp. Štefan Tuka požehnal adventné vence, na ktorých bude svetlo sviec pripomínať blížiace sa Vianoce a potrebu prípravy na narodenie Pána, aby jeho narodenie zapálilo v našich srdciach oheň viery, nádeje a lásky. /MG/ 

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Vitanová
        • základná škola: +421 43 5394 121, +421 911 202 635
        • Adresa školy: Vitanová č.90, 027 12 Vitanová 027 12 Vitanová Slovakia
        • IČO: 37810171
        • DIČ: 2021646341
        • Škola má možnosť komunikovať aj prostredníctvom elektronickej schránky na Ústrednom portáli verejnej správy www.slovensko.sk
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje